Forum forum.cdlinux.pl Strona Główna forum.cdlinux.pl
Forum projektu cdlinux.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

orange free w cdlinux

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.cdlinux.pl Strona Główna -> Na dysku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bomarcin
Gość

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 18:17     Temat postu: orange free w cdlinux Odpowiedz z cytatem

Może ktoś mi pomóc? Zaczynam dopiero z Cdlinuxem (dużym) przygodę i zatrzymałem się na podłączeniu do internetu. Mam internet Orange Free. Za modem robi mi moja Nokia podłączona do komputera przez USB. Na Windows działa bez problemu a na Cdlinux nie mogę z tym ruszyć. Co trzeba zrobić żeby działało Question Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie bo jestem początkujący w te klocki Smile .
Powrót do góry

OperaWinVista1366x768
KBum

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 10:40     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proponuje Ci wyciągnąć ubuntu i w nim spróbować. cdlinux jest mocno do tyłu i nie mam pojęcia, czy jest sens z nim walczyć...
  FirefoxDebian1024x768
bomarcin
Gość

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 12:06     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ubuntu w wolnej chwili sobie przetestuję. Dziękuję. Ale Cdlinuxa mam na takim starym kompie i nie chcę na razie z niego rezygnować ze względu na małe wymagania. Smile
Powrót do góry

MSIE7WinXP1280x1024
KBum

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 12:00     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ubuntu + stary komp to na ogół jakieś nieporozumienie.

jak chcesz to mogę spróbować Ci pomóc, przy czym nie mam doświadczenia w takich tematach. Znając życie przy moim wykonaniu możesz się szykować się na 2 tygodnie męki + 15 falstartów (no, może mniej), Tym bardziej, że poza weekendem jestem tylko wieczorami.

Nie wiem, czy przypadkiem nie będzie konieczna aktualizacja systemu, a to będzie długa męka. Skrypt dla małego jest [url="http://forum.cdlinux.pl/viewtopic.php?p=10432#10432"]tu[/url]. Dla dużego pewnie będzie trzeba usunąć większą ilość pakietów...

Jeśli nikt inny się nie zgłosi i Ci to pasuje to daj znać.
Od razu wrzuć wynik polecenia lsusb przy podpiętym telefonie. Można to zrobić tak w konsoli (xterm/rxvt/zwykła):
Kod:
lsusb > plik.txt
po czym wynik masz w plik.txt i jego zawartość tu przeklej.
zobacz też, czy ten twój telefon jest też tu: http://tuxmobil.org/phones_linux.html - może coś tu znajdziesz.
Dobrze by było, gdybyś napisał, jaki dokładnie masz ten tel.
  FirefoxDebian1024x768
gss

PostWysłany: Pon Lip 26, 2010 8:49     Temat postu: orange free Odpowiedz z cytatem

FirefoxWinXP1024x768
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.cdlinux.pl Strona Główna -> Na dysku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach