| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
bomarcin Gość
|
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 18:17 Temat postu: orange free w cdlinux |
|
|
Może ktoś mi pomóc? Zaczynam dopiero z Cdlinuxem (dużym) przygodę i zatrzymałem się na podłączeniu do internetu. Mam internet Orange Free. Za modem robi mi moja Nokia podłączona do komputera przez USB. Na Windows działa bez problemu a na Cdlinux nie mogę z tym ruszyć. Co trzeba zrobić żeby działało Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie bo jestem początkujący w te klocki . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KBum
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 10:40 Temat postu: |
|
|
Proponuje Ci wyciągnąć ubuntu i w nim spróbować. cdlinux jest mocno do tyłu i nie mam pojęcia, czy jest sens z nim walczyć... _________________ KBum |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bomarcin Gość
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 12:06 Temat postu: |
|
|
Ubuntu w wolnej chwili sobie przetestuję. Dziękuję. Ale Cdlinuxa mam na takim starym kompie i nie chcę na razie z niego rezygnować ze względu na małe wymagania.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KBum
|
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 12:00 Temat postu: |
|
|
Ubuntu + stary komp to na ogół jakieś nieporozumienie.
jak chcesz to mogę spróbować Ci pomóc, przy czym nie mam doświadczenia w takich tematach. Znając życie przy moim wykonaniu możesz się szykować się na 2 tygodnie męki + 15 falstartów (no, może mniej), Tym bardziej, że poza weekendem jestem tylko wieczorami.
Nie wiem, czy przypadkiem nie będzie konieczna aktualizacja systemu, a to będzie długa męka. Skrypt dla małego jest [url="http://forum.cdlinux.pl/viewtopic.php?p=10432#10432"]tu[/url]. Dla dużego pewnie będzie trzeba usunąć większą ilość pakietów...
Jeśli nikt inny się nie zgłosi i Ci to pasuje to daj znać.
Od razu wrzuć wynik polecenia lsusb przy podpiętym telefonie. Można to zrobić tak w konsoli (xterm/rxvt/zwykła):
po czym wynik masz w plik.txt i jego zawartość tu przeklej.
zobacz też, czy ten twój telefon jest też tu: http://tuxmobil.org/phones_linux.html - może coś tu znajdziesz.
Dobrze by było, gdybyś napisał, jaki dokładnie masz ten tel. _________________ KBum |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gss
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 8:49 Temat postu: orange free |
|
|
_________________ CDLinux - oczywiście Live! |
|
| Powrót do góry |